Novinky

        • Prípravná návšteva – cizelovanie detailov koordinácie aktivít

        • 2. 11. 2023
        • V rámci aktivít projektu Erasmus+ s názvom Moderná škola – moderný obsah sa minulý týždeň uskutočnila prípravná návšteva. Vedenie našej školy sa stretlo s riaditeľkou a pedagógmi partnerskej školy  Liceo scientifico statale Ugo Morin v talianskom Mestre. Na stretnutí boli dohodnuté detaily, ktorými chceme zabezpečiť úspešnú realizáciu cieľov projektu: podpora rozvoja a zlepšenie kľúčových kompetencií žiakov, zvýšenie kvality učenia sa žiakov a zintenzívnenie internacionalizácie školy v regióne EÚ uskutočnením projektu a zdieľaním jeho benefitov. Výsledkom prípravnej návštevy je dohoda o skupinovej mobilite žiakov (šiestich dievčat a šiestich chlapcov), ktorá sa bude realizovať v novembri počas desiatich dní v prítomnosti troch učiteľov našej školy. Veríme, že nami vyslaní žiaci budú dôstojne reprezentovať našu školu, dôsledne sa na projekt pripravia, počas pobytu efektívne využijú pracovný i voľný čas (možnosť návštevy Benátok) a zaangažovane sa pustia do všetkých aktivít, ktoré sa počas prípravnej návštevy skoordinovali. Za oficiálne a priateľské prijatie pani riaditeľkou, ktorá nám ukázala školu, talianskymi kolegami, ktorí zabezpečili sprievodný program, a žiakmi, ktorí si pre nás nachystali prezentáciu školy, dodatočne ďakujeme a našim želáme šťastnú cestu.

        • Voľby do Rady školy

        • 26. 10. 2023
        • V mesiaci október sa v našej škole konali voľby do Rady školy a zvolení zátupcovia za rodičov, pedagogických zamestnancov, nepedagogických zamestnancov a žiakov školy sú:

          1. Ing. Jozef Janiga, MBA 

          2. MUDr. Martin Vorobeľ 

          3. Bc. Eva Barnášová 

          4. Mgr. Eva Katreniak 

          5. Mgr. Ján Malec 

          6. Ján Ľach 

          7. Maxim Kapsdorfer  

           

        • HELPING HAND

        • 23. 10. 2023
        •  

                                                     

          ... sú všade okolo nás tí, ktorí potrebujú našu pomoc.

           

          A tak Vás ŠTUDENTSKÁ RADA vyzýva, píšte komu a prečo by ste radi pomohli, Vaše podnety a postrehy odošlite na 💌 katreniak@sportskolapp.sk

           

          do 7.11.2023.

           

          My sa následne  poradíme a ďalej Vás budeme informovať komu a ako sme VĎAKA Vám dokázali pomôcť.

           

        • Burza informácií stredných škôl

        • 17. 10. 2023
        • 26 stredných škôl z okresov Poprad, Kežmarok, Levoča, Liptovský Mikuláš a Spišská Nová Ves, zamestnávatelia zapojení do duálneho vzdelávania, ÚPSVaR Poprad, Centrum poradenstva a prevencie Poprad, Štátny inštitút odborného vzdelávania boli aktérmi tohto podujatia, prítomnosť približne 850 žiakov 9. ročníka jednotlivých základných škôl z okresu Poprad bola organizátormi vhodne naplánovaná. Burza sa konala 12. októbra 2023 od 9. hod. do 15. hod. Našu školu predstavili Michaela Kromková, Martin Sýkora (III. M) a Michaela Matejková (III. G) a tejto úlohy sa trojica tretiakov zhostila na výbornú. Naplno využili svoje komunikačné kompetencie, informácie sprostredkovali pútavo a v zrozumiteľnej forme, pozornosť poslucháčov zaujali presvedčivou prezentáciou, oslovili náležitým zodpovedaním doplňujúcich otázok, prekvapili možnosťou vyskúšať si aj diagnostiku pomocou InBody prístroja. S ďalšími záujemcami o štúdium v našej škole sa stretnú na burze 7. 11. 2023 v Liptovskom Mikuláši.

        • Výsledky volieb do Rady školy

        • 13. 10. 2023
        • Dňa 12. 10. 2023 sa po plenárnom rodičovskom združení uskutočnili prvé voľby do Rady školy SŠŠ. Počet voličov nevyhnutne potrebný pre platnosť volieb bol splnený, volila nadpolovičná väčšina rodičov. Po sčítaní platných hlasov odovzdaných pre jednotlivých kandidátov sa zástupcami v Rade školy stali: Bc. Eva Barnášová, Ing. Jozef Janiga, MBA., MUDr. Martin Vorobeľ.

        • Návšteva z Azerbajdžanu

        • 11. 10. 2023
        • V stredu 11. 10. 2023 sme boli poctení významnou návštevou z klubu juda z hlavného mesta BAKU z Azerbajdžanu.

          Po úvodnom zvítaní sa nepohrdli naši návštevníci ponukou obhliadky našej školy a všetkých priestorov od posilňovne, cez halu až po zimný štadión a jedáleň. Boli milo prekvapení, aká famózna stavba sa týči v Poprade, v ktorej možno sústrediť vzdelávací proces so športovými aktivitami.  

          Počas rozhovorov sa pýtali, koľko sa u nás platí za školu, koľko stojí napr. obed pre študentov, či si u nás študenti tréningy platia a veľa iných ekonomických otázok. Azerbajdžan je krajina, ktorá je bohatá na nerastné suroviny, žije z ťažby ropy.  Štát vo veľkej miere podporuje kluby a celkové fungovanie športu v krajine. Džudisti sú veľmi vážení a džudo ako šport je veľmi populárny. 

          Návštevníci z Baku budú mať účasť na súťaži v sobotu 14. 10. 2023 v Aréne, avšak zatiaľ spoznávajú krásy Popradu a okolia. 

        • Deň jazykov

        • 11. 10. 2023
        • Koniec septembra sa už tradične spája s oslavami Európskeho dňa jazykov. U nás sme si ho síce trochu oneskorene (potrebovali sme viac času na zodpovednú prípravu), ale o to srdečnejšie a aktívnejšie pripomenuli minulý týždeň. Bol to pre nás deň anglického, nemeckého, ruského a španielskeho jazyka, tiež nevšedný deň, ktorý nám obohatil vyučovací proces nielen prácou, ale aj zábavou i hrou. Dozvedeli sme sa zaujímavé fakty o krajinách, kde sa jazykmi, ktoré sa môžeme učiť v našej škole, najviac hovorí. Prezentácie boli pozoruhodne vypracované a veľmi dobre vystihovali každú krajinu. Nielen na štyroch prezentačných miestach, ale v celom priestore pri lezeckej stene vládla dobrá a uvoľnená, ale pracovná atmosféra. Žiaci si mimovoľným učením mohli rozšíriť jazykové aj všeobecné vedomosti a veríme, že jazykovo zdatní prezentujúci podnietili záujem o zlepšovanie jazykových kompetencií u ostatných spolužiakov. Deň jazykov sa vydaril a budeme veľmi radi, ak sa bude u nás organizovať každoročne.

        • Nový atletický ovál financovala z vlastných zdrojov krajská samospráva, ktorá je zriaďovateľom školy.

        • 11. 10. 2023
        • Zdroj: Poprad 10. októbra (TASR) 

          Vonkajší areál Strednej športovej školy (SŠŠ) v Poprade je takmer hotový, za približne 330.000 eur tam vybudovali ovál vrátane atletickej dráhy a multifunkčného ihriska. Riaditeľ školy Vladimír Lajčák uviedol, že po dokončení športoviska tak majú k dispozícii všetky plochy potrebné na prípravu žiakov."Vďaka vonkajšiemu areálu budeme môcť kvalitne robiť atletiku a pomôže to aj ostatným športom pri príprave. Dobudujeme ešte 'vržisko' a skokanský areál, takže budeme môcť kompletne robiť atletiku. Boli sme limitovaní peniazmi, takže sme niektoré veci do projektu nezahrnuli a dobudujeme to z vlastných zdrojov," uviedol Lajčák. Vonkajší areál pozostáva z trojdráhovej tartanovej atletickej dráhy s dĺžkou 200 metrov, 80-metrovej štvordráhovej rovinky, doskočiska a ihriska s umelým trávnikom pre futbal, volejbal či tenis. Rozmery hracej plochy sú 55 krát 34 metrov, areál je oplotený a vybavený športovým zariadením. Športovisko budú podľa riaditeľa využívať najmä žiaci, ale aj kluby, s ktorými škola spolupracuje.

          Nový atletický ovál financovala z vlastných zdrojov krajská samospráva, ktorá je zriaďovateľom školy. Vedúca odboru majetku a investícií Prešovského samosprávneho kraja Lýdia Budziňáková uviedla, že poslanci na projekt vyčlenili takmer 400.000 eur. Po verejnom obstarávaní boli celkové náklady o 70.000 eur nižšie. "Práce navyše neboli, stavba bola zrealizovaná v dohodnutom termíne, výstavba trvala dva mesiace," dodala.Cieľom vedenia školy je do budúcna využiť pozemky za školou a vybudovať tam v spolupráci s krajom, mestom a možno atletickým zväzom ďalšiu športovú plochu. "Mohla by tam vzniknúť 400-metrová bežecká dráha, ktorá teraz v Poprade veľmi chýba," upozornil Lajčák.Nové sídlo SŠŠ je v prevádzke už viac ako rok, jeho súčasťou sú športové haly, šatne, telocvične, posilňovne, pohybové štúdio, učebne, kabinety a ďalšie zázemie. Komplex, kde sa vzdeláva viac ako 200 študentov, vznikol v bývalom areáli Active Zone. Rozostavané budovy odkúpil od spoločnosti Keraming PSK, jedna z najvýznamnejších investícií si vyžiadala takmer 14 miliónov eur. "Medzi študentmi máme najviac futbalistov, nasledujú hokejisti, basketbalisti, volejbalisti a máme aj veľa lyžiarov a plavcov. Celkovo tu máme 24 druhov športov," doplnil riaditeľ. Škola je zameraná na výchovu budúcich profesionálnych športovcov, ale aj trénerov, manažérov či organizátorov a podnikateľov v športovej oblasti.

        • Strieborná medaila pre Adama Krajča  

        • 8. 10. 2023
        • V druhom ročníku otvorených Majstrovstiev SR družstiev stredných škôl v prekážkovom behu pod názvom Štrba Race 2023 obsadil Adam Krajč (IV.G) v súťaži jednotlivcov celkovo 2. miesto. Tento náročný beh sa uskutočnil 4. 10. 2023 v športovom areáli na Štrbskom Plese pod skokanskými mostíkmi. Adam netajil sklamanie, lebo 10 trestných drepov ho pripravilo o celkove víťazstvo so stratou 6 sekúnd na víťaza. O kvalitách a bojovnosti nášho maturanta však niet pochýb, pevne veríme, že jeho výkon ho predurčuje k dosahovaniu kvalitných výsledkov aj na medzinárodnej úrovni a jeho umiestnenie môže byť vzorom pre našich prvákov. Družstvo A našej školy v zložení: zo IV. G A. Krajč (2.) a J. Horák (50.), zo IV. M E. Piatková (26.), z I. G B. Pitoňáková (43.) sa celkovo zo 79. škôl umiestnilo na siedmom mieste a my ďakujeme za obetavú reprezentáciu školy. Družstvo B v zložení: A. Hubač a S. Müncner (I. G), L. Stromková (I. M), V. Jarčušková (II. G) bolo mimo súťaž, ale podľa časov A. Hubač by obsadil celkovo 12. miesto a L. Stromková 26. miesto, čo je obrovský potenciál a existuje predpoklad, že v ďalšom ročníku môžu byť na popredných miestach. Poďakovanie patrí aj G. Frančákovi, A. Jarčuškovi S. Murinovi S., V. Simovej a D. Stanislavovej (II. G), F. Hozzovi (IV. G), D. Rigovej D. (I. G) za pomoc usporiadateľom z  Národného športového centra pri organizácií športového podujatia na vysokej úrovni a za šírenie dobrého mena našej školy.  

        • Poupratujme si v skrini – pomôžeme iným

        • 8. 10. 2023
        • Aj tohto roku sa v Strednej športovej škole, Dlhé hony 5766/16, Poprad, koná zbierka použitého, ale ešte stále použiteľného šatstva pre sociálne slabých, pre ktorých je teplé oblečenie nadštandardom, a ktorá tento rok poputuje do Lomničky. Keďže sa zima pomaly blíži, tak práve tieto veci, ale aj športové náčinie a pomôcky môžete 12. a 13. októbra 2023 priniesť do školy, kde pred začatím vyučovania budú pripravené igelitové vrecia, v ktorých veci dočasne uskladníme, kým sa dostanú k svojmu adresátovi. 

        • Plenárna schôdza rodičovského združenia

        • 5. 10. 2023
        • Vážení rodičia, dovoľujem si Vás pozvať na plenárnu schôdzu rodičovského združenia. Keďže súčasťou tejto schôdze budú voľby zástupcov do Rodičovskej rady, voľby zástupcov rodičov do Rady školy, je Vaša účasť potrebná. Plenárna schôdza sa uskutoční dňa 12.10.2023 (štvrtok), o 16.00 hod. v školskom trakte. S pozdravom PaedDr. Vladimír Lajčák, PhD. , riaditeľ SŠŠ v Poprade. 

        • Pedagógovia školy na 100. ročníku Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach

        • 5. 10. 2023
        • Počas uplynulého víkendu sa v Košiciach konalo významné medzinárodné športové podujatie, storočnicu oslavoval najstarší európsky maratón – Medzinárodný maratón mieru MMM 2023. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 17 000 účastníkov v rôznych kategóriách: maratón, polmaratón, štafetový beh družstiev, beh rodiny, inline a handbike maratón, detský maratón, konali sa aj rôzne iné sprievodné akcie a prednášky.

          Počasie organizátorom prialo a za výborných bežeckých podmienok sa mohli tešiť na prekonanie rôznych rekordov. Najhodnotnejším bol určite nový maratónsky rekord v mužskej kategórii, ktorý stanovil kenský bežec Cherop Rono časom 02:06:55. Slovenský majster Slovenska v maratóne Marek Hladík si odbehol svoje osobné maximum 02:22:14.

          Našu školu reprezentovala dvojica pedagógov: Mgr. Ladislav Bolcár (maratón) a Mgr. Andrej Vojčík (polmaratón). Naši amatérski bežci mohli zažiť úžasnú atmosféru tohto maratónskeho sviatku Slovenska, tiež vyburcovali svoje výkony k svojim osobným rekordom: Ladislav Bolcár - 03:29:17 a Andrej Vojčík - 01:43:25. Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu a tešíme sa na ich opätovnú účasť v budúcom ročníku.

        • Činnosť našej študentskej firmy

        • 28. 9. 2023
        • Vážení učitelia, milí študenti,

          s potešením vám oznamujeme, že aj v tomto školskom roku bude v našej škole pracovať študentská firma. Študenti III. M budú simulovať činnosť akciovej spoločnosti. Hlavným predmetom činnosti bude výroba a predaj potravinárskych výrobkov. Členovia študentskej firmy sa rozhodli, že budú pre Vás pripravovať občerstvenie, ktoré si budete môcť zakúpiť počas doobedňajších prestávok. Už onedlho študentská firma zrealizuje prieskum trhu, ktorý bude zameraný na zistenie Vami preferovaných produktov. Veríme, že tento druh podnikania oceníte a zapojíte sa do ankety už v najbližších dňoch. Študentom III. M prajeme veľa úspechov v ich podnikaní. 

        • Tituly nášho MTB cyklistu

        • 28. 9. 2023
        • Minulý víkend sa konali ešte jedny posledné preteky v kategórii MTB slovenského pohára. Na tomto podujatí bolo vyhlásené aj celkové poradie všetkých pretekárov. Za celkové výsledky v tomto roku sa Tobias Hajkovský z I.M umiestnil na prvom mieste. Aktuálne je za tento rok aj držiteľom troch zlatých majstrovských titulov v horskej cyklistike a jedného zlatého v cestnej cyklistike. Tobias  je v súčasnosti nominovaný aj do cyklokrosovej reprezentácie a zúčastní sa slovenského, českého, európskeho a svetového pohára. Z úspechov Tobiasa sa veľmi tešíme, srdečne blahoželáme už k získaným titulom a prajeme mu ďalšie početné víťazstvá.

        • Úspešný debut našej volejbalistky v extralige žien

        • 28. 9. 2023
        • Počas uplynulého víkendu naša žiačka Jana Neupauerová zo IV.M zaznamenala svoj debut v najvyššej slovenskej súťaži žien v drese VK Prešov na palubovke úradujúceho majstra Slávia UK Bratislava. Ňaňa bola súčasťou základnej zostavy, ktorá svojím výkonom potrápila družstvo Bratislavy. Azda o niečo pevnejšie nervy a herná skúsenosť v rozhodujúcich momentoch zápasu by priniesli prekvapenie na úkor majstra, no nestalo sa tak. Napriek tomu bola naša volejbalistka najviac bodujúcou, najprínosnejšou hráčkou Prešova a zaslúžene získala ocenenie MVP hráčky zápasu (most valuable player – najužitočnejší hráč). Veľmi držíme Ňani palce a veríme, že sa z jej športového rastu budeme môcť tešiť aj naďalej. 

        • Účelové cvičenie – žiaci prvého a druhého ročníka

        • 27. 9. 2023
        • V uplynulom týždni sme pre žiakov prvého a druhého ročníka pripravili účelové cvičenie. Obsahovo sa celá akcia niesla v duchu spoznávania miestnej krajiny. Prváci absolvovali Tour de Poprad. Okruh po mestských častiach spojený s odbornými výkladmi o spoločenských, historických, hospodárskych a geografických zaujímavostiach mesta Poprad i jeho okolia. Druháci sa presunuli o niečo ďalej, konkrétne do národného parku Slovenský raj, kde svižným turistickým krokom zvládli vychádzku na Kláštorisko. Cestou si zopakovali vedomosti z oblasti pohybu v prírodnom prostredí, orientácie pomocou turistických značiek a čo-to aj nielen z oblasti geografie, ale aj histórie navštíveného územia.

        • Pomáhame novému športu v Poprade.

        • 26. 9. 2023
        • Na našom zimnom štadióne sme prichýlili krasokorčuliarov. Tento krásny olympijsky, celosvetovo populárny šport v Poprade dosiaľ nemal zastúpenie. Aby sme mu dali šancu, umožnili sme Mgr. Márii Lörinčíkovej začať s tréningovým procesom v ranných i popoludňajších hodinách. Proces sa rozbehol veľmi nádejne a už po pár tréningoch je vidno na dievčatách i chlapcoch výrazné pokroky v technike korčuľovania i pohybovej kultúre. Tešíme sa spolu s deťmi i rodičmi a veríme, že sa krasokorčuľovanie v Poprade uchytí.

          Viac informácií na www.krasopoprad.sk.

        • Nová tréningová skupina.

        • 13. 9. 2023
        • Vedenie školy sa rozhodlo v tomto školskom roku vytvoriť lepšie podmienky dievčatám - hokejistkám. Odčlenilo ich od chlapcov, zakontrahovalo trénera popradských líšok pána Ivana Bednára a vyhradilo im tréningové hodiny na našom zimnom štadióne. Sedem hokejistiek tak dostane šancu optimalizovať  tréningový proces a akcelerovať svoju hokejovú výkonnosť. Veríme, že ideálne podmienky naplno využijú.

        • Ďalšie skvelé úspechy Lillian Slušnej

        • 13. 9. 2023
        • Prinášame krátke interview s úspešnou reprezentantkou SR v plávaní a študentkou našej školy: 

          1. Lili, v ostatnom čase si mala nabitý program, čo všetko si stihla?

          Áno, v lete som mala veľmi náročný program, ktorému predchádzala tvrdá tréningová príprava a mnoho sústredení. Začiatkom júla som sa zúčastnila MEJ v Belehrade v Srbsku, a v auguste na premiérových ME do 23 rokov v írskom Dubline. Vrcholom letnej sezóny bola účasť na MSJ v Izraeli.

          2. Tvoj skvelý prístup k tréningu i škole prináša výborné výsledky. S čím si úplne spokojná, čo mohlo dopadnúť lepšie?

          Za najúspešnejšie považujem moje výkony na Majstrovstvách sveta juniorov, kde sa mi podarilo prekonať tri slovenské juniorské rekordy a vybojovať účasť v dvoch finále na 50m VS a 50m motýľ, kde som sa umiestnila na 6. a 7. mieste. Veľmi si cením aj semifinálovú účasť na 100m VS.

          A čo mohlo dopadnúť lepšie? Na začiatku sezóny ma potrápilo zranenie, operácia, takže tréningový proces neprebiehal úplne ideálne, no postupne som to dobiehala a s výsledkami som spokojná.

          3. Aké sú tvoje plány na poslednú tretinu roka 2023?

          V decembri by som sa mala zúčastniť seniorských ME v Rumunsku v krátkom bazéne, kde mám zaplávaný A limit. Pred tým ešte absolvujem Svetový pohár v Budapešti.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje